Wedstrijdbal finale Beker van Vorselaar minivoetbal '08
2008-06-29 18:00:23

Vandaag mocht ik de aftrap geven van de finale van de Beker van Vorselaar minivoetbal 2008. Dit tornooi werd gespeeld in het sportcentrum van Vorselaar. Elk jaar is er een grote opkomst van ploegen die willen deelnemen. Daarom werden bij deze editie 10 wedstrijdvelden gebruikt.

Onder een stralende zon met soms een strakke wind mocht ik omstreeks 18u de aftrap geven van de finalewedstrijd tussen SV Mazel en KIB. Vooraleer ik de aftrap gaf, werd ik in de grote tent aangekondigd als diegene die mucoviscidose had en dat ik door de finale af te trappen de ziekte nog eens extra wou in de kijker plaatsen. Na de speech van de organisator werd er luid geaplaudiseerd. Dan stapte ik tesamen met de scheidsrechter van dienst richting het voetbalveld. Een paar minuutjes later mocht ik de aftrap geven.

Ik zag een mooie wedstrijd waarin tijdens de reguliere speeltijd niet gescoord werd. Dus moest de finale bij strafschoppen beslist worden. Hierin won KIB met 2-3.

Ik wil graag de organisatie en in het bijzonder Christophe Schoofs bedanken voor deze mooie voetbaldag en de wedstrijdbal.

De wedstrijdbal is een Adidas Europass Replique, size 4. Deze bal is uiterst geschikt voor voetbalwedstrijden op een klein voetbalveld omdat deze een maatje kleiner is en omdat de bal iets lichter is. Hierdoor kan men snel tikken naar een medespeler.

Wedstrijdbal finale Beker van Vorselaar minivoetbal '08

Wedstrijdbal finale Beker van Vorselaar minivoetbal '08