Pitch + wedstrijdbal Finale Qualifier European Championship Baseball 2008
2008-07-12 10:48:51

Vandaag mocht ik de pitch geven van de finale van de kwalificatiewedstrijd voor het komend EK Baseball. Deze finale werd gespeeld tussen België en Oostenrijk.

Daar ik nog nooit een pitch heb gedaan, had ik wel even schrik dat deze bal niet goed bij de catcher zou terechtkomen. De afstand tussen de heuvel waar de pitcher staat en de homeplaat waar de catcher zit is maar liefst 18 meter. Gelukkig mocht ik een paar meter korter staan, op zo'n 15 meter van de catcher. En raar maar waar, mijn pitch was redelijk goed. De bal had goed wat snelheid en was goed gericht naar de homeplaat. Na het geven van de pitch kreeg ik van zowel spelers, staf als supporters een zeer warm applaus. De wedstrijdbal waarmee ik de pitch deed, mocht ik bijhouden.

De wedstrijd op zich was tot in de laatste inning spannend. Er was maar 1 punt voorsprong tot in de 8e inning. Dan maakte België er 3-1 van, ook ineens de einduitslag. Hierdoor is België gekwalificeerd voor het EK. Iedereen die de wedstrijden heeft gezien, zal het met mij eens zijn dat dit oververdiend is.

Na de wedstrijd gaf ik de wedstrijdbal aan de coach en hij liet de bal door elke speler tekenen. Ook kreeg ik van de materiaalmeester in samenspraak met de coach van de nationale ploeg een cap (in het antwerps: klak).

Ook kreeg ik van iemand van de organisatie een pin van de Oostenrijkse ploeg en van de Belgische ploeg. Deze hangen nu mooi op de pet.

De wedstrijdbal die ik mocht pitchen
De wedstrijdbal waarmee ik de pitch mocht doen

De ondertekende wedstrijdbal
De ondertekende wedstrijdbal

Ik op de pitchheuvel
Ik op de pitchheuvel

Ik na de pitch, tesamen met de coach
Ik na de pitch, tesamen met de coach

De cap van de nationale ploeg
De cap van de nationale ploeg

Handtekeningen Malta
Handtekeningen spelers Malta