Wedstrijdbal Tornooi Lions Antwerpen - Daklozen vs BV's
2008-10-28 20:00:01

Vandaag mocht ik uit handen van dhr. Luc Martens de wedstrijdbal in ontvangst nemen die werd gebruikt tijdens de exhibitiewedstrijd tussen daklozen en BV's. Deze wedstrijd werd gespeeld op het Tornooi Lions Antwerpen. Enkele BV's die deelnamen aan de wedstrijd zijn: Peter Van Hoogland, Sam Gooris en Carl Huybrechts.

7 Lions-clubs ondersteunen de actie om daklozen de kans te geven aan sport te doen. Zo is er wereldwijd sinds 2003 een Homeless World Cup. Dit jaar zal deze Cup gehouden worden in Melbourne (Australië). De Belgische delegatie hoopt zeker aanwezig te mogen zijn op dit prestigieuze tornooi.

Vandaag was ik afgestapt aan de sporthal in de Slachthuislaan in Antwerpen, de thuishaven van de Belgen. Daar mocht ik de gebruikte wedstrijdbal in ontvangst nemen. Ondertussen bleef ik ook een tijdje de training volgen.

Ik vind het een fantastisch initiatief om daklozen op deze manier ook een kans te geven aan sport te doen. Een initiatief dat zeker de nodige aandacht verdient op mijn weblog. Ook even meegeven dat de peter van dit initiatief niemand minder is dan ex-voetballer Gilles De Bilde.

Op de gebruikte wedstrijdbal staan de handtekeningen van de spelers, technische staf en peter Gilles De Bilde.

Ik wil graag iedereen bedanken voor deze wedstrijdbal.

Wedstrijdbal Tornooi Lions Antwerpen - Daklozen vs BV's

Wedstrijdbal Tornooi Lions Antwerpen - Daklozen vs BV's