Wedstrijdbal Gaelic Football
2008-11-17 11:41:02

Vandaag mocht ik een zeer speciale wedstrijdbal ontvangen van een zeer speciale sport, namelijk Gaelic Football. Dit is een sport die ontstaan is in Ierland en wordt grotendeels ook daar gespeeld.

Je kan het het best omschrijven als een mengeling van voetbal en rugby. Je mag de bal zowel met de handen als met de voeten spelen. Het veld heeft de grootte van een rugbyveld.

Het doel is ook speciaal. Het heeft onderaan een net zoals een voetbaldoel, maar heeft ook de hoge palen van een rugbydoel. Scoor je in het net, heb je een "goal" gescoord, wat goed is voor 3 punten. Scoor je boven de goal, tussen de palen, heb je 1 punt.

Maar over de wedstrijdbal mag zeker ook een extra woordje uitleg worden gegeven. De wedstrijdbal heeft de grootte van een voetbal, maar weegt zwaarder. De wedstrijdbal voor Gaelic Football, wordt enkel door 1 bedrijf gemaakt, namelijk O'Neills. Dit bedrijf is gevestigd in Dublin.

Het is dan ook een eer om deze officiële wedstrijdbal, de GAA All Ireland Football, te mogen ontvangen van O'Neills.

Meer informatie over O'Neills kan je vinden op hun website http://www.oneills.com/files/shop/viewbuynow.php?PR=197&CID=5&SCID=8&x=112&y=57

Meer informatie over de sport Gaelic Football kan je vinden op http://en.wikipedia.org/wiki/Gaelic_football

Wedstrijdbal Gaelic Football