Wedstrijdbal + opworp finale Beker van België handbal
2009-03-08 03:53:49

Vandaag mocht ik de opworp geven van de finale van de Beker van België handbal. Deze wedstrijd werd gespeeld in de Omnisporthal La Préalle in Herstal (Luik). De finale werd gespeeld tussen KV Sasja en United Tongeren. De zaal was tot in de nok gevuld. Dit leverde heel wat ambiance op.

Omstreeks 20u30 mocht ik tesamen met de burgemeester van Herstal, de heer Frédéric Daerden, het terrein betreden. De burgemeester gaf aan beide kapiteins een plaque van Herstal. Daarna was het aan mij om de opworp te geven. Ik kreeg de wedstrijdbal uit handen van 1 van de scheidsrechters. Ik gooide de wedstrijdbal naar de kapitein van United Tongeren.

In het begin van de wedstrijd werd even naar de keel gegrepen van Sasja, want voor ze het wisten, stonden ze al 8-1 achter. Sasja gaf gelukkig niet op en probeerde de kloof te dichten. Toch slaagden ze niet op gelijke voet te komen met Tongeren. Tongeren won de wedstrijd met 29-27.

Na de wedstrijd ging ik richting de kapitein van Sasja, Rik Beuckels, om van hem de wedstrijdbal in ontvangst te nemen. Het was Sasja dat een wedstrijdbal van hen liet gebruiken voor deze finalewedstrijd.

Ik wil bij deze de Secretaris-Generaal van de Franstalige handbalfederatie, dhr. Garcia Patrick, bedanken voor de opworp die ik mocht geven van deze toch wel zeer speciale wedstrijd. Ook wil ik iedereen bedanken die ervoor gezorgd heeft dat ik gebruikte wedstrijdbal in ontvangst mocht nemen.

Wedstrijdbal + opworp finale Beker van België handbal

Wedstrijdbal + opworp finale Beker van België handbal