Opworp + wedstrijdbal finale Beneliga Handbal FIQAS Aalsmeer - Kras Volendam
2009-05-31 12:01:17

Vandaag mocht ik de opworp geven van de finale van de Beneliga Handbal 2009. Vandaag werd deze gespeeld tussen 2 Nederlandse ploegen, nl. Fiqas Aalsmeer en Kras Volendam. Zij schakelden gisteren in de halve finale Sasja en Initia Hasselt uit.

En dat maakte het verkrijgen van de wedstrijdbal een heel stuk moeilijker. Bij handbal wordt meestal een wedstrijdbal gebruikt die niet nieuw is. Dan hangt er al voldoende hars aan de bal waardoor er beter kan gespeeld worden. Dankzij de organisator van de Beneliga, dhr. Tom Jacobs had ik voor aanvang van de finalewedstrijd een gesprek met beide coaches van de Nederlandse ploegen. De coach van Volendam vond het geen probleem, maar er werd met de wedstrijdbal van Aalsmeer gespeeld. En daar wrong het schoentje. Zij konden geen wedstrijdbal afstaan. Daarom heb ik na de wedstrijd een gesprek met de speler van Aalsmeer van wie de bal was. Ik vroeg aan hem persoonlijk of ik de bal mocht krijgen, maar dat ging spijtig genoeg ook niet. Daarom stelde ik dan voor de wedstrijdbal over te kopen. Voor 50 Euro mocht ik deze bal overkopen.

Dit was dus m.a.w. een dag met gemengde gevoelens. Ik mocht de opworp geven van een zeer mooie wedstrijd maar ik was omwille van het ontbreken van een sociaal gevoel bij de technische staf en spelers van Aalsmeer genoodzaakt de wedstrijdbal over te kopen.

Opworp + wedstrijdbal finale Beneliga Handbal FIQAS Aalsmeer - Kras Volendam

Opworp + wedstrijdbal finale Beneliga Handbal FIQAS Aalsmeer - Kras Volendam
Foto genomen door Fotomakers