Wedstrijdbal Nike Red Ball
2010-03-09 15:40:37

Vandaag mocht ik de wedstrijdbal afhalen dat speciaal werd geproduceerd door Nike voor de AIDS-campagne. Sommigen zullen zich deze campagne wel herinneren als ik zeg dat het gaat om rode nestels die worden verkocht.

De Nike Red Ball werd gebruikt in verschillende oefenduels op 2 en 3 maart 2010 naar aanleiding van deze AIDS-campagne. Zo ook bij een oefenwedstrijd van de Rode Duivels. Een paar dagen daarvoor had ik contact opgenomen met mensen van de Koninklijke Belgische Voetbalbond om te vragen of het mogelijk was zo'n wedstrijdbal te krijgen. Dit moest eerst even worden nagevraagd maar al vlug kwam een positieve reactie. Een paar dagen na de oefenmatch van de Rode Duivels ben ik persoonlijk de wedstrijdbal gaan afhalen bij de KBVB.

Graag wil ik hen via deze weg bedanken voor deze toch wel zeer speciale wedstrijdbal en dit om verschillende redenen. Deze bal werd enkel gebruikt tijdens deze 2 dagen durende (ballen)campagne. Op de bal staan rode lijnen die de rode nestels voorstellen. Er zijn maar een beperkt aantal ballen geproduceerd door Nike.

Wedstrijdbal Nike Red Ball

Wedstrijdbal Nike Red Ball