Nieuwe wedstrijdbal PUMA Powercat 1.10 (Fifa Approved)
2010-07-15 07:16:41

Vandaag mocht ik via UPS een spiksplinternieuwe wedstrijdbal van Puma ontvangen, nl. de Puma Powercat 1.10 (Fifa Approved). Dit is het allerlaatste model van wedstrijdbal in de Puma lijn.

Dit type van wedstrijdbal wordt dit seizoen ook gebruikt door Club Brugge, maar dan in de kleuren van Club Brugge. Omdat deze kleur van wedstrijdbal niet meer te verkrijgen was via Puma, kreeg ik de versie met de algemene kleuren. Uiteraard is dit exact dezelfde wedstrijdbal, maar dan in andere kleur.

Met dit type van wedstrijdbal gooit Puma het ook over een andere boeg tegenover vorig seizoen. Dan werd er nog gebruikt van een ander type PU als bovenlaag. Ook het aantal vlakken en de opbouw van de vlakken is gewijzigd (vorige wedstrijdbal was gebaseerd op de Buckminsterverdeling van de vlakken. Ook van de dimples in de PU-laag (2 seizoenen terug) is niets meer terug te vinden.

Met dit nieuw type wedstrijdbal zijn er 2 verschillende types vlakken in de bal verwerkt, nl. rechthoeken en driehoeken. Dit maakt de "look" van de wedstrijdbal uiteraard speciaal. Ook werd er gekozen voor meer "cushioning". Onder de PU toplaag zijn er nog 2 lagen PU schuim verwerkt waardoor er een andere schokabsorbtie ontstaat. Ook is de wedstrijdbal thermisch gebonden.

Je voelt dit wanneer je de wedstrijdbal vasthebt, dat je deze iets meer kunt indrukken.

Dit is uiteraard een zeer mooie aanwinst voor mijn verzameling. Graag wil ik bij deze dhr. Sander van Elst van PUMA Benelux BV van harte bedanken voor deze zeer mooie wedstrijdbal.

Nieuwe wedstrijdbal PUMA Powercat 1.10 (Fifa Approved)

Nieuwe wedstrijdbal PUMA Powercat 1.10 (Fifa Approved)

Nieuwe wedstrijdbal PUMA Powercat 1.10 (Fifa Approved)