Wedstrijdbal European Championship 2010 Korfball
2011-01-21 11:30:36

Vandaag heb ik de wedstrijdbal ontvangen dat tijdens het European Championship 2010 Korfball werd gebruikt. Dit kampioenschap werd gehouden in Nederland en dit van 22 tot en met 31 oktober 2010.

Tijdens dit Europees Kampioenschap werd het allernieuwste type korfbal gebruikt, nl. de Mikasa K5-IKF. Vroeger werd er altijd met een witte wedstrijdbal (met zwarte vlakken of zwarte tekening) gespeeld (zie vroegere postings). Maar er werd besloten om een andere wedstrijdbal te ontwikkelen die minder glad en beter zichtbaar was (voor zowel publiek in zaal als op televisie).

Daarom werd besloten om een geel/blauwe wedstrijdbal te ontwikkelen met kleine putjes (voor luchtweestand en grip). Ook is dit buitenmateriaal zachter en beter zweetabsorberend. Hierdoor zal de bal minder uit je handen glippen. Zo werd dus de Mikasa K5-IKF geboren.

De wedstrijdbal dat ik mocht ontvangen is tijdens dit Europees Kampioenschap gebruikt gedurende verschillende wedstrijden, waaronder ook de troosting (3e en 4e plaats).

Graag wil ik dan ook dhr. Frans Walvis, Senior Vice-President IKF, bedanken voor het schenken van deze zeer mooie en revolutionaire wedstrijdbal.

Wedstrijdbal European Championship 2010 Korfball

Wedstrijdbal European Championship 2010 Korfball

Logo IKF