Vanaf vandaag word ik opgenomen in ziekenhuis
2008-03-19 03:37:34

Wat gevreesd werd, is vandaag nog maar eens de werkelijkheid gebleken. Ik ben opgestaan met 38 °C, terwijl de dosis al was verhoogd. Dus zal ik vanaf vandaag worden opgenomen in het Sint-Vincentiusziekenhuis in Antwerpen. Daar zal ik een intraveneuze behandeling ondergaan om zo hopelijk toch te kunnen herstellen.

UPDATE (21/03/08): vandaag lig ik nog steeds in het ziekenhuis en de resultaten zijn niet bevredigend. Ik heb een zware longontsteking en heb amper 30% lucht. Ik vrees dat ik hierdoor nog niet te vlug het ziekenhuis zal kunnen verlaten. En ook hierdoor zal ik bepaalde dingen niet kunnen doen, die ik normaal dit weekend had willen doen.

UPDATE (25/03/08): vandaag opnieuw een longfunctie uitgevoerd en deze gaf al beter resultaat -> 43%. Ook op de RX-foto was er nog een klein spoor te zien van de ontsteking. CRP-waarde is gedaald van 16 naar2 (dit is al een hele opluchting). De longfunctie is nog niet zoals het moet zijn, dus moet ik t/m vrijdag in het ziekenhuis verblijven. Daarna kan ik naar huis en hoef ik geen thuisverpleging meer te krijgen. Laten we hopen dat de longfunctie nog iets verbeterd.

UPDATE (28/03/08): Vandaag mocht ik omstreeks 14u het ziekenhuis verlaten. Toch wel een beetje met een gemengd gevoel omdat ik tijdens mijn verblijf een andere muco-patiënt heb leren kennen. Met haar kon ik goed praten over de ziekte en vooral over hoe we er mee omgaan. Ook ben ik waarschijnlijk 5% van mijn longcapaciteit verloren, wat niet meer zal terugkomen.