Wedstrijdbal BvB BBC SKW - Dexia Namur
2008-04-27 20:30:28

Vandaag mocht ik de finale bijwonen van de Beker van België Dames basketbal tussen BBC Sint-Katelijne-Waver en Dexia Namur. Bij de ingang kreeg ik een VIP-bandje en mocht ik centraal aan de middenlijn plaats nemen op de VIP-tribune. De zaal was tot in de nok gevuld en het beloofde een heel spannende wedstrijd te worden. Dat was het ook, getuige de eindstand van 67-68 in het voordeel van Dexia Namur.

Na de wedstrijd volgde de huldiging van de speelsters. Eerst kreeg Sint-Katelijne-Waver een aandenken en daarna was het tijd voor de winnaars van de BvB, nl. Dexia Namur.

Maar voor de overhandiging van de beker gebeurde er voor mij iets heel speciaals. Ik werd op het terrein geroepen en mocht van de VBL de gebruikte wedstrijdbal in ontvangst nemen. Terwijl ik op het terrein kwam, werd door de omroeper verteld dat ik muco-patiënt ben en dat ik ballenverzamelaar ben. Op het terrein kreeg ik nadien applaus van speelsters, technische staf en het publiek. Dexia Namur-speelster CARPREAUX Marjorie steunde mij nog eens extra door een duim voor mij op te steken. Ook de coach van Dexia Namur heeft mij een steuntje onder de rug gegeven.

Bij het ondertekenen van de wedstrijdbal door de speelsters van Dexia Namur heeft de coach, Jurgen Van Meerbeeck, een speciale teskt geschreven op de bal. Deze tekst is voor mij van zeer emotionele waarde wat mij er zal blijven toe aanzetten om te blijven vechten tegen mijn ziekte.

De tekst luidt als volgt:
"Voor een prachtige actie en mens. Elke steen dat ik kan bijdragen aan deze strenge ziekte, doe ik."

Graag wil ik dan ook iedereen bedanken die ervoor gezorgd heeft dat ik de wedstrijdbal mocht ontvangen.

Wedstrijdbal BvB BBC SKW - Dexia Namur
Handtekening en tekst geschreven door Dexia Namur-coach Jurgen Van Meerbeeck

Wedstrijdbal BvB BBC SKW - Dexia Namur
Handtekening van speelsters CARPREAUX Marjorie (nr. 4)