Wedstrijdbal finale Napolean Games Football Battle 2014
2014-01-04 18:45:00

Vandaag heb ik 1 van de effectief gebruikte wedstrijdballen ontvangen van de finale van de Napolean Games Football Battle. Dit tornooi werd gespeeld in de Lotto Arena.

Dit tornooi werd op kunstgras gespeeld. Het veld is kleiner dan normaal zaalvoetbal en omdat je ook de bal via de boardings kon spelen, was het wel even aanpassen voor veel ploegen.

De wedstrijden werden gespeeld met Masita Roma Fifa Inspected wedstrijdballen. Deze ballen waren size 4 i.p.v. size 5 (die worden gebruikt voor buitenvoetbal). Maar het waren geen indoorballen dus de ballen botsten een heel stuk hoger dan zaalvoetballen. Dat was ook een aanpassing voor de spelers.

Maar dit alles zorgde voor meer mooie fases. Zo kon ik als neutrale toeschouwer ook volop genieten omdat het moeilijk in te schatten welke ploeg zou winnen in o.a. de poules, halve finale en uiteraard ook de finale. De wedstrijd bestond uit 2 helften van elks 15 minuten met 2 minuten rust.

De finale werd gespeeld tussen KV Kortrijk en Sporting Lokeren. Het werd al snel duidelijk dat Sporting Lokeren de finale zou winnen. Het stond al redelijk snel 1-4. Maar KV Kortrijk kwam naar het einde van de wedstrijd nog zeer kort bij zodat Sporting Lokeren nog nipt won met 5-6.

Het was even wachten tot na de huldigingen voordat ik 1 van de gebruikte wedstrijdballen kreeg. Ik mocht deze ontvangen uit handen van Dirk Nauwelaers. Hij had er ook de handtekeningen van de 4 scheidsrechters laten op plaatsen.

Ik wil dan ook graag de organisatie van de Napolean Games Football Battle 2014, zijnde Sportizon, met o.a. Dhr. Michel Francken en Dhr. Bruno Keustermans bedanken voor het schenken van deze wedstrijdbal.


De gebruikte wedstrijdbal


De gebruikte wedstrijdbal


De gebruikte wedstrijdbal
Handtekeningen van de 4 scheidsrechtersDe gebruikte wedstrijdbal


De gebruikte wedstrijdbal