Set wedstrijdballen snooker - Finale European Tour 7 - Antwerp Open - Mark Selby vs Ronnie O'Sullivan
2014-01-18 20:00:00

Vandaag heb ik uit handen van dhr. Michael Draye de effectief gebruikte set wedstrijdballen ontvangen die gebruikt is tijdens de finale van de European Tour 7, ook genaamd de Antwerp Open, tussen Mark Selby en Ronnie O'Sullivan. Voor de aanvang van de wedstrijd had ik contact opgenomen met dhr. Ignace Uytdenhouwen, voorzitter van de BBSA, of het mogelijk zou zijn om dit setje te bemachtigen. Hij was, samen met Chris Henry de lokale organisator van het evenement.

Dit tornooi werd gespeeld (zoals de vorige edities) in de Lotto Arena in Antwerpen. Deze wedstrijd werd gespeeld op zondag 17 november 2013. Ik kon spijtig genoeg niet aanwezig zijn door andere verplichtingen en ik heb het er nog steeds moeilijk mee.

Het werd een zeer mooie nek aan nek wedstrijd waarin Mark Selby wist te winnen met 4-3 in frames. Eindstand van het laatste beslissende frame was: 77-36.

Ik moest even geduld oefenen voordat ik het setje kon krijgen maar vandaag kreeg ik dus het positieve bericht dat ik het setje vandaag zou krijgen. Dhr. Michael Draye had met mij telefonisch contact opgenomen tijdens onze opwarming van VCADP tegen VDK Gent en wist mij te vertellen dat hij even langs de Vrijhals zou passeren om mij dit setje te overhandigen.

Ik hoef jullie niet uit te leggen hoe gelukkig ik was. Want dit is echt wel een speciaal setje wedstrijdballen, tussen 2 grootheden uit het internationale snooker.

Ik wil dhr. Ignace Uytdenhouwen, voorzitter van BBSA, enorm bedanken voor de moeite die hij heeft gedaan om aan dit setje te geraken. Worldsnooker geeft niet makkelijk deze setjes wedstrijdballen weg dus ik wil hem zeer hard bedanken dat hij dit voor mij heeft kunnen realiseren.
De officiŽle goedkeuring van Worldsnooker dat dit de wedstrijdballen zijn


Deze roze bal wordt gemist door Selby waardoor de eindstand vaststaat (77-36)
Bron: EurosportMark Selby
Bron: EurosportBron: Eurosport


Ronnie O'Sullivan
Bron: EurosportBron: Eurosport


Bron: Eurosport


Bron: Eurosport