Wedstrijdballen Belgian Bowl 2008
2008-05-31 22:00:00

Vandaag heb ik de wedstrijd bijgewoond van de Belgian Bowl 2008. Dit is een American Football-wedstrijd. In deze editie namen de West-Vlaanderen Tribes het op tegen de Brussels Black Angels. Voor aanvang van de wedstrijd mocht ik de "coin" opwerpen bij de toss. Het was niet zomaar een muntstuk dat werd opgegooid. Nee, het was een zeer speciale "coin".

Na de zeer spannende en lang durende wedstrijd (maar liefst 3u30) mocht ik de gebruikte "game ball" in ontvangst nemen. De wedstrijd eindigde in het voordeel van de Tribes. Zij wonnen met 25-20.

Voor de huldiging en overhandiging van de Beker werd ik nog even op het plein geroepen. Alsof de gebruikte game ball nog niet genoeg was, kreeg ik nog een volledig nieuwe wedstrijdbal er bovenop. Deze werd ondertekend door alle spelers.

Ik wil graag de organisatie en speler Johnny "Jones" Van Wezel bedanken voor de zeer leuke football-dag en de wedstrijdballen. Ook wil ik nog een extra dankwoordje richten aan de public speaker. Zijn woorden hebben bij mij een paar traantjes laten vloeien. Hij noemde mij een "held voor het leven". Ook het warme applaus van spelers en supporters deed deugd. Toen een speler "respect" naar mij riep en teken deed, kreeg ik het nog moeilijker. Volgend jaar ben ik weer present om de wedstrijd bij te wonen.

Een foto van de wedstrijdballen volgt zo snel mogelijk.

De gebruikte game-ball
De gebruikte wedstrijdbal

Ik bij de toss bij aanvang van de wedstrijd
Ik kreeg de eer om de toss te doen bij aanvang van de wedstrijd

De nieuwe ondertekende wedstrijdbal
De nieuwe ondertekende wedstrijdbal

De coin die ik mocht opwerpen bij aanvang
De coin die ik mocht opwerpen bij aanvang